Кламер БГ - Новини: Популярните италиански туристически дестинации бяха връхлетени от бури

Популярните италиански туристически дестинации бяха връхлетени от бури

Европа

|
Ср, 13 Ноем 2019г. 14:09ч.
Популярните италиански туристически дестинации бяха връхлетени от бури

Освен Венеция бури и наводнения връхлетяха и други водещи туристически дестинации в Италия, съобщават Франс прес и АНСА.

Бури и наводнения връхлетяха и областта Пулия, на тока на италианския ботуш, където се съобщава за паднали електрически стълбове и дървета и за анулирани най-малко два полета от Милано до Бари. Особено засегнати са Таранто, Саленто, Спонгано. Лече също не беше подминат от лошото време.

В съседната област Базиликата столицата на културата Матера беше обхваната от наводнения, превърнали тесните стръмни улици в зоната на сасите - кварталите с вкопаните в скалите къщи и църкви - в кални потоци, като водата и калта нахлуха дори в някои къщи.

Предната вечер в района премина и торнадо, което изкорени дървета, електрически стълбове, отнесе покриви и нанесе щети на посевите.

Откъснати от света заради лошото време и прекъснати фериботни връзки са Еолийските острови, северно от Сицилия.

От предната страна на ботуша в Неапол бурният вятър повали дървета, като едното от тях падна върху автобус, в който имаше шофьор и четирима пътници.

На остров Капри бурният вятър нанесе щети на прочутата кула с камбанарията, от която се отчупиха фрагменти. Училищата там остават затворени.

mediapool.bg