Кламер БГ - Новини: Парижката полиция затяга контрола над карантината; армията помага на болниците

Парижката полиция затяга контрола над карантината; армията помага на болниците

Европа

|
Ср, 18 Март 2020г. 15:29ч.
Парижката полиция затяга контрола над карантината; армията помага на болниците

Парижката полиция затегна в сряда проверките за влязлата в сила от вчера карантина, а армията се притече на помощ на претоварените болници в Източна Франция, предаде ДПА.

Полицията в Париж съобщи, че е извършила 10 000 проверки до тази сутрин и 518 души са били глобени за нарушаване на правилата.

Близо до Айфеловата кула и в гъстонаселения 10-ти район в центъра на столицата полицията проверяваше дали водачите и пешеходците са подписали декларация, че излизат навън по една от разрешените причини, като отиване на работа или за покупки на най-необходими стоки, отбелязва кореспондентът на ДПА.

В Южен Париж улиците бяха пусти и можеха да бъдат видени само шепа минувачи. Но на една от улиците в работническата североизточна част на френската столица тротоарите бяха пълни с хора, а полиция не се забелязваше.

Имайки предвид увеличаването на случаите на заразени и починали от коронавируса, правителството повиши глобата за нарушаване на карантината от 38 на 135 евро.

Френският здравен министър Оливие Веран заяви пред телевизия Ел Се И, че се надява за 8-10 или 12 дни мерките да доведат до видим спад на темповете на разпространение на заразата.

mediapool.bg