Кламер БГ - Новини: Медийна кампания предупреждава холандските компании за рисковете от Брекзит

Медийна кампания предупреждава холандските компании за рисковете от Брекзит

Европа

|
Вт, 29 Ян 2019г. 18:22ч.
Медийна кампания предупреждава холандските компании за рисковете от Брекзит

Холандия обяви началото на голяма медийна кампания, целяща да предупреди компаниите за рисковете, свързани с Брекзит. Кампанията е чрез съобщения по радиото и в социалните мрежи, предаде Франс прес.

"Не оставяйте Брекзит да ви изненада", се казва в едно от съобщенията по радиото.

В тези съобщения правителството призовава компаниите да покажат креативност в случай на Брекзит без сделка на 29 март.

"Възможно е продуктите да бъдат задържани по-дълго време на границата, възможно е британските сертификатите и разрешителни да не бъдат валидни и трансферът на данни да се сблъска с нова цифрова граница", се казва в едно от съобщенията. Фирмите могат да получат повече информация на сайта brexitloket.nl

Онлайн кампанията, която ще последва радиосъобщенията, пък ще започне на 1 февруари. В нея ще се включи "персонаж, който показва буквално по какъв начин Брекзит може да попречи на бизнеса", се казва в съобщение на правителството. Това ще бъде нещо като марионетка, която например ще блокира камион или ще издига бариера.

Банк ъв Америка пък ще започне да прехвърля в идните дни стотици служители от Лондон в Париж заради Брекзит, предаде Франс прес, като се позова на запознат източник. Около 400 служители ще отидат от Лондон основно в Париж, но и във Франкфурт през февруари. Засега говорител на банката не е коментирал информацията.

Банката има сега 4000 служители във Великобритания. В Париж тя е наела офиси, в които могат да бъдат настанени до 1000 служители.

Тя обаче реши преди две години да разположи европейската си централа в Дъблин, където вече работят 700 души.

mediapool.bg