Кламер БГ - Новини: Енергийни гиганти може да бъдат засегнати от новите американски санкции срещу Русия

Енергийни гиганти може да бъдат засегнати от новите американски санкции срещу Русия

Европа

|
Вт, 25 Юли 2017г. 16:28ч.
Енергийни гиганти може да бъдат засегнати от новите американски санкции срещу Русия

Глобални енергийни гиганти като Shell, British Petroleum и италианската ENI може да бъдат засегнати от новите санкции на САЩ срещу Русия, предаде ДПА.

Законодателните мерки, кото се очаква с лекота да бъдат одобрени във вторник в Камарата на представителите на САЩ, целят да накажат всяка компания, замесена в разработването, модернизирането или поддръжката на свързани с Русия проекти в целия свят.

Според списък, видян от ДПА, мерките може да засегнат тръбопроводни проекти между Русия и Турция, както и тръбопроводи, свързващи Русия с Европа, като "Северен поток 1" и планираното му продължение "Северен поток 2".

Други европейски компании, които може да бъдат засегнати, са германските "Винтерсхал" (Wintershall) и "Юнипер" (Uniper), френската Engie, холандската Gasunie и австрийската OMV.

Вчера Европейският съюз предупреди, че новите американски санкции срещу Русия може негативно да се отразят на интересите на Европа в енергийната сигурност и на енергийната независимост на блока, припомня ДПА.

"Следим законопроекта за санкциите срещу Русия с известна загриженост", каза негов говорител, според когото въпросът е бил повдигнат пред САЩ и партньорите "чрез всички дипломатически канали".

mediapool.bg