Кламер БГ - Новини: ЕК критикува остро кандидатурата на София за Европейската агенция по лекарствата

ЕК критикува остро кандидатурата на София за Европейската агенция по лекарствата

Европа

|
Съб, 30 Септ 2017г. 14:54ч.
ЕК критикува остро кандидатурата на София за Европейската агенция по лекарствата

Шансовете на България да спечели домакинството на Европейската агенция по лекарствата вече клонят към нула, съобщи бТВ в събота, позовавайки се на доклад на Европейската комисия за кандидатурата.

Открити са редица пропуски в документацията. България не е посочилакаква е честотата и продължителността на полетите от и до София. Не е уточнено и какви са възможностите за намиране на работа в българската столица. В изводите се допълва се, че в предложението не фигурира план за преместването на агенцията, нито цената, срещу която институцията ще използва предоставените помещения.

Отчита се и липсата на посочени специални условия за цената и осигуряването на необходимата инфраструктура.Това не е окончателно класиране, очаква се решението да бъде взето от Съвета на ЕС вероятно през ноември. Освен София има още 18 кандидатури.

Преди 2 дни стана ясно, че служителите от лекарствената агенция предпочитат Амстердам за нов дом. Ако агенцията се премести в България, Румъния или Полша, над 90% от тях биха напуснали и потърсили работа другаде и така службата дълго време няма да може да функционира.Сега агенцията се намира в Лондон.

mediapool.bg