Кламер БГ - Новини: Германските партии приключват предизборната кампания в Хесен

Германските партии приключват предизборната кампания в Хесен

Европа

|
Пет, 26 Окт 2018г. 15:03ч.
Германските партии приключват предизборната кампания в Хесен

За повечето партии в Германия днес е последният ден на агитация преди предстоящите в неделя избори в провинция Хесен, смятани за тест за нестабилното коалиционно правителство, предаде ДПА.

Партиите от управляващата коалиция се готвят за поражение в неделя. Проучванията на общественото мнение показват, че Християндемократическият съюз (ХДС), Християнсоциалният съюз (ХСС) и Германската социалдемократическа партия (ГСДП) са на път да отбележат доста по-ниски резултати, отколкото на последните избори в Хесен през 2013 година.

ХДС приключи основната част от предизборната си кампания още вчера. ГСДП се готви да направи същото утре.

Според проучванията се очаква коалиционният партньор на ХДС в провинцията, Зелените, да отбележат голяма победа. Крайнодясната партия Алтернатива за Германия изглежда се готви да влезе в регионалния парламент, единственият в цялата страна, където още няма нейни представители.

Евентуалното разпадане на воденото от ХДС коалиционно регионално правителство на Хесен може да постави под въпрос плановете на канцлерката Ангела Меркел да се кандидатира отново за партиен лидер на конгреса на Християндемократическия съюз през декември, отбелязва ДПА.

mediapool.bg