Кламер БГ - Новини: Евгений Дайнов: Президентът сложи рамка на едно възможно бъдещо правителство

Евгений Дайнов: Президентът сложи рамка на едно възможно бъдещо правителство

България

|
Ср, 12 Май 2021г. 12:59ч.
Евгений Дайнов: Президентът сложи рамка на едно възможно бъдещо правителство

"Президентът сложи рамка на едно възможно бъдещо правителство, показвайки, че е възможно хората да се съберат не на почвата на политическа идеология, а на почвата на това, че трябва да се прави почтено правителство, което да възстанови върховенството на закона". Така политологът проф. Евгений Дайнов коментира в сряда пред БНР встъпилото в длъжност служебно правителство, назначено от Румен Радев.

По думите на Дайнов президентът има "сантименти и идеи за балансиране на нещата по отношение на Русия", но добави:

"С инициативата "Три морета", която има за цел да противостои на нездрави руски намеси в нашия регион, в която той е деен участник, както и с участието му във форума на НАТО, т.нар. Б9, и декларацията, която подписа и той, която беше в посока на това, че Русия става все по-враждебна сила с лоши намерения, тези остатъчни трептения на Радев към Русия се поглъщат от истинската политика, че трябва да се пазим от руски влияния".

Пропагандата, че президентът Румен Радев е "едва ли не руски агент", е фалшива от самото начало, изтъкна Евгений Дайнов.

Прогнозата на политолога е за по-различни резултати от предсрочните избори на 11 юли, тъй като той смята, че партиите на протеста не са успели да мобилизират всички свои симпатизанти на вота на 4 април.

Според него "Има такъв народ" ще първа партия в следващото Народно събрание.

По думите му се надига вълна в обществото срещу ГЕРБ и заради разкритията в комисията по ревизия на управлението, които "ще отвратят хората"

mediapool.bg