Кламер БГ - Новини: Евакуация от Сидни заради проливен дъжд и наводнения

Евакуация от Сидни заради проливен дъжд и наводнения

Свят

|
Нед, 21 Март 2021г. 11:31ч.
Евакуация от Сидни заради проливен дъжд и наводнения

На жителите в много от районите на Сидни бе наредено да се евакуират заради опасност от наводнение, след като проливни дъждове продължават да падат в австралийския щат Нов Южен Уелс, съобщиха световните агенции в неделя.

Сн. ЕПА/БГНЕС

Шестнадесет района от щата са обявени за "зона на бедствие", каза министърът на щатските служби за спешна помощ Дейвид Елиът.

Премиерът на щата Гладис Береджиклян заяви пред медиите, че части от северното крайбрежие се сблъскват с явление, което се случва веднъж на 100 години.

Сн. ЕПА/БГНЕС

Ден по-рано язовирът "Варагамба", който е основен източник на вода за Сидни, започна да прелива за пръв път от много години, предаде ББС.

Десетки хора бяха спасени от наводнените си домове. Пътища и мостове са залети от вода, а хората са предупредени да не пътуват.

Сн. ЕПА/БГНЕС

Наводнени са части от Порт Макуари, на 400 км от Сидни, както и няколко намиращи се наблизо градове. Град Тари е изложен на най-тежкото наводнение в историята си за последните 92 години. Береджиклян обаче заяви, че повод за най-голямо притеснение има в район, включващ град Пенрит.

mediapool.bg