Кламер БГ - Новини: ЕП ще гласува споразумението за бюджета на ЕС до 2027 г.

ЕП ще гласува споразумението за бюджета на ЕС до 2027 г.

Европа

|
Пон, 14 Дек 2020г. 13:23ч.
ЕП ще гласува споразумението за бюджета на ЕС до 2027 г.

Европейският парламент ще обсъди в понеделник вечер постигнатото от Европейския съвет споразумение за бюджета на ЕС до 2027 г., сочи дневният ред на започващото последно за годината заседание на евродепутатите.

Предвижда се бюджетът и условията за неговото отпускане да бъдат гласувани в сряда. Утре ЕП ще гласува за осигуряване на 47,5 милиарда евро за регионите на ЕС за преодоляване на въздействието от пандемията. Също утре евродепутатите ще обсъдят последните събития в държавите от Източното партньорство (Армения, Азербайджан, Беларус, Грузия, Молдова, Украйна).

В сряда ЕП ще обсъди отношенията на ЕС с Турция в светлината на решението на Европейския съвет за разширяване на санкциите срещу Анкара заради действията й в Източното Средиземноморие.

В петък евродепутатите ще се запознаят с последните новини по преговорите между ЕС и Лондон за сключване на търговско споразумение. Миналата седмица преговарящите се споразумяха срещите да продължат въпреки изтичането на поставените досега предварителни крайни срокове, а Европейската комисия предложи възможности преходът след оттеглянето на Великобритания да бъде удължен с шест месеца.

mediapool.bg