Кламер БГ - Новини: Държавният секретар на САЩ: Ние сме с България в трудностите от войната

Държавният секретар на САЩ: Ние сме с България в трудностите от войната

България

|
Пет, 03 Март 2023г. 20:18ч.
Държавният секретар на САЩ: Ние сме с България в трудностите от войната

Антъни Блинкен, сн. ЕПА/БГНЕС

Държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън поздрави днес българския народ по случай националния празник - Деня на освобождението, 3 март, съобщиха от Държавния департамент.

"От името на Съединените американски щати отправям нашите най-добри пожелания към народа на България за вашия национален празник", се казва в посланието на Блинкън.

"Тази година е специална, тъй като отбелязваме 120-ата годишнина от установяването на дипломатически отношения между България и САЩ. През годините нашето приятелство прерасна в многостранно партньорство. Като приятели, партньори и съюзници от НАТО, ние се гордеем с нашите споделени ценности, докато работим заедно, за да гарантираме мира, сигурността и просперитета на хората в нашите страни. Знайте, че ние сме с вас и вашите съседи, докато се изправяме срещу трудностите, причинени от непровокираната война на Русия срещу Украйна. Заедно сме по-силни благодарение на нашето сътрудничество по важни въпроси като върховенството на закона и демократичните институции, диверсифицираните и надеждни енергийни доставки и разширените икономически и междучовешки връзки между нашите страни", заяви държавният секретар на САЩ в своето поздравително послание по случай националния празник на България.

"Очаквам с нетърпение да задълбочим нашето партньорство през следващата година", каза в заключение Антъни Блинкън.

mediapool.bg