Кламер БГ - Новини: Домакините в Сочи оправдаха ”леките дефекти” в организацията

Домакините в Сочи оправдаха ”леките дефекти” в организацията

Спорт

|
Пет, 07 Фев 2014г. 09:59ч.
Домакините в Сочи оправдаха ”леките дефекти” в организацията

Руският вицепремиер Владимир Козак отрече да има проблеми с настаняването в хотелите на Сочи, пише ”Уолстрийт Джърнал", цитиран от вестник ”Сега”. В отговор на въпрос на журналисти той обясни, че в олимпийския град са настанени 100 000 гости, а ”само” 103 от тях са подали оплаквания срещу условията за настаняване.

Козак коментира, че "журналистите просто си вършат работата", но отправяните критики срещу хотелите в града са свързани основно с ”леки дефекти на олимпийските обекти и туристическата инфраструктура".

Вицепремиерът обаче похвали строителството и нарече проекта ”голяма победа за цялата страна". Олимпиадата в Сочи излезе на руснаците 51 милиарда долара. Това е повече от цената за провеждането на предишните 20 зимни олимпиади взети заедно.

В началото на седмицата именно "Уолстрийт Джърнал" писа, че само 3 от 20 хотела в Сочи са готови да посрещнат стотиците хиляди туристи, които се очаква да гледат игрите.

Като най-тежко бе определено положението в планинския курорт Роза Хутор, където журналистите, пристигнали първи за спортния форум, са били принудени да чакат с часове на рецепцията, защото голяма част от помещенията се доремонтирали минути преди настаняването им.

Официалното откриване на олимпиадата в Сочи започва от 18 часа и 14 минути българско време в петък. Игрите ще продължат до 23-ти февруари. България ще бъде представена от 17 спортисти.

В петък премиерът Пламен Орешарски ще се срещне с българските олимпийци. Събитието е планирано за 11 часа местно време в една от залите на Гранд хотел ”Поляна” в местността Красна поляна в планинската зона на игрите. На срещата ще присъстват председателят на БОК Стефка Костадинова, министърът на младежта и спорта Мариана Георгиева и посланикът на България в Русия Бойко Коцев.

mediapool.bg