Кламер БГ - Новини: Докога?!

Докога?!

България

|
Съб, 15 Авг 2020г. 22:36ч.
Докога?!

Точно една година Николай Пловдивски гази закона. Миналият август на служебното ауди на митрополита бе забелязана нерегламентирана синя лампа.

Резултати от проверката на ОД на МВР няма, а той агитира за правителството на Борисов амвона и говори за справедливост.

Лимузината на Пловдивския митрополит продължава да се движи със светлинно устройство като на автомобилите със специален режим на действие. Снимките са направени от репортера ни днес по време на църковната служба за Успение Богородично до Катедралната църква в Стария град.

В средата на август миналата година колеги от София засякоха в столицата луксозната лека кола от автопарка на Пловдивската митрополия, че се е сдобила, незнайно как, със специфичното светлинно устройство за МПС-та със специален режим на движение. На 16 август 2019-а за пръв път ви показахме аудито на Николай Пловдивски със синята лампа.

Според закона, автомобилите на БПЦ нямат право на движение по пътищата със специален режим. Т.е владиката е в закононарушение вече 12 месеца.

Същият ден Под тепето отправи официално питане до директора на Областната дирекция на МВР старши комисар Йордан Рогачев със следните въпроси:

1. Имате ли информация относно устройството под панорамното стъкло на автомобила на пловдивският митрополит Николай, което напълно наподобява устройствата на

превозните средства със специален режим на движение?

2. На какво основание пловдивска митрополия ползва такова устройство, след като по закон автомобилите на БПЦ нямат статут на автомобили със специален режим на движение?

3. Ще назначите ли проверка по случая?

На 6-ти септември с.г. Николай Пловдивски бе докаран до катедралния храм "Св. Богородица" с луксозния автомобил за тържествения молебен за деня на Съединението

и отново

Специфичната лампа на панорамното стъкло в духовническото возило се виждаше от далеч. Същия ден на извънреден брифинг директорът на Областната дирекция на МВР-Пловдив старши комисар Йордан Рогачев ни увери, че проверката тече.

На 23-ти септември 2019-а шефът на Пловдивската полиция и Митрополитът се срещнаха в Панаира. На питане от наша страна отново бе отговорено, че проверката тече и когато приключи ще получим информация.

снимка: архив Под тепето

Днес, година по-късно, нищо не се е променило – синята лампа е на таблото, а резултати от проверката няма.

Разстоянието от ОД на МВР-Пловдив до Митрополията се изминава за 8 минути пеша, срещите между контролиращите реда и човека с расо не са малобройни през тази изминала една година.

Докога!?

Резултати няма и да има, ни казаха източници от полицията, пожелали анонимност.

На този фон днес в "празничната" си реч към миряните Николай Пловдивски от амвона се обяви в защита на правителството на Бойко Борисов и говори за справедливост.

mediapool.bg