Кламер БГ - Новини: Добрич остана без влакове до края на октомври

Добрич остана без влакове до края на октомври

България

|
Ср, 30 Септ 2020г. 17:19ч.
Добрич остана без влакове до края на октомври

Около 80 000 жители на Добрич останаха без влакове до края на октомври. Причината - всички мотриси са повредени и се нуждаят от ремонт. Затова пътниците ще се извозват с автобуси, съобщиха от държавното дружество "БДЖ Пътнически превози".

От съобщението не става ясно дали целият подвижен състав - мотриси "Сименс" и още един локомотив са се развалили едновременно.

Железопътната гара в Добрич обслужва направленията Повеляново, Кардам и Варна. Обслужването на бързия влак от София до Добрич също ще става с "трансбордиране" с автобус, става ясно от сайта на БДЖ.

От жп гарата в Добрич уточняват, че пътниците се транспортират с автобуси до Варна и Повеляново, където се качват на влакове, за да продължат към крайните дестинации, включително и за влака за София.

Жителите на Добрич нямат късмет с железопътното обслужване. Пряката връзка за София бе преустановявана през различни периоди през последните десетилетия. За да я има хората излизаха на протест. Влаковете се ползват основно от хората по селата в региона.

mediapool.bg