Кламер БГ - Новини: Директорът на полицията в Пловдив е в майчинство

Директорът на полицията в Пловдив е в майчинство

България

|
Четв, 24 Юни 2021г. 14:11ч.
Директорът на полицията в Пловдив е в майчинство

Снимка: БГНЕС

"Както няколко ръководители на служби излязоха в отпуск, така и директорът на полицията в Пловдив излезе в отпуск по болест. Сега е в отпуск по майчинство до есента. Срещу него има дисциплинарно производство. Временно има нов директор на полицията в Пловдив".

Така вътрешният министър Бойко Рашков коментира отстраняването от длъжност на шефа на пловдивската полиция Йордан Рогачев. Още в първите дни на служебното правителство дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР проведе акция, при която бяха арестувани шефът на Трето районно в Пловдив Самуил Хаджиев, полицаят Атанас Качаков и няколко цивилни.

Хаджиев и Качаков са заподозрени, че са се опитали да откраднат тонове марихуана, отглеждана легално в цех в с. Болярци. Целта била наркотикът да се продаде чрез дилъри в Пловдив. Освен това има жалба, че Качаков е отвлякъл и е пребил 28-годишния Фарук Манаф от Карлово. Хора от региона твърдят, че в Трето РПУ е имало ударна бригада, организирана около началника Хаджиев.

При арестите в Пловдив началникът на областната дирекция Хаджиев се оказа в болница. Впоследствие с поста си се раздели шефът на "Вътрешна сигурност" Стефчо Банков. Той се оплака, че Рашков го критикувал, защото Рогачев не бил арестуван.

mediapool.bg