Кламер БГ - Новини: Директорът на "Пирогов" Стоян Миланов е бил отстранен тайно

Директорът на "Пирогов" Стоян Миланов е бил отстранен тайно

България

|
Четв, 07 Авг 2014г. 11:37ч.
Директорът на "Пирогов" Стоян Миланов е бил отстранен тайно

Министърът на здравеопазването д-р Мирослав Ненков е подписал протоколи за прекратяване на процедурите по отстраняването от длъжност на директорите на "Пирогов", Университетска болница "Георги Странски" и онкологията в София, съобщиха от Министерството на здравеопазването в четвъртък.

Едновременно е започнала проверка дали е вярно, че е било наредено да се сменят и други директори на болници.

В декларация до министър Ненков медицинският съвет на "Пирогов" е настоял за отмяна на решението на предишния здравен министър Таня Андреева за отстраняването на директора, както и да се отмени протоколът за промяна в състава на Съвета на директорите на "Пирогов".

След медийна публикация стана ясно, че две седмици преди да напусне поста си, предишният здравен министър Таня Андреева е отстранила целия директорски борд на Института за спешна помощ "Пирогов", който пък е сменил директора на болницата проф. Стоян Миланов. Това е видно и от Търговския регистър.

На негово място е бил избран доц. Христо Цеков. Решението на новия съвет на директорите на "Пирогов" е от 4 август. В него влизат Веселин Василев, проф. Димитър Раденовски и доц. Христо Цеков.

Новият изпълнителен директор доц. Христо Цеков е началник на Трета хирургична клиника в института.

"Към момента съм все още шеф на "Пирогов", няма официално вписване на новия Съвет на директорите, поне аз не съм получил никаква информация, тя не е сведена до мен" каза в четвъртък сутринта пред Нова телевизия проф. Миланов.

Той определи действията на бившия министър на здравеопазването като "позорен акт" и "лична злоба".

"Още днес, след като отида в Министерството, ще проверя документите за уволнението", обеща министър Мирослав Ненков в същото предаване на Нова ТВ.

mediapool.bg