Кламер БГ - Новини: Димитър Пенев: Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема

Димитър Пенев: Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема

България

|
Четв, 04 Март 2021г. 16:56ч.
Димитър Пенев: Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема

"Ако друга партия ме беше поканила, щях да приема. Животът ми е към края си, време е да опитам малко от политиката", каза

футболната легенда Димитър Пенев пред Нова телевизия.

Пенев е кандидат за депутат в листите на коалицията "Воля" и НФСБ в София.

"Доста години минаха. Следил съм и политика, и спорт. Виждам, че младежта изостава по отношение на физкултурата. Това е една от причините да вляза в политиката, за да се променят нещата. Получи се леко "земетресение" между собственици на клубове заради решението ми. Питаха ме защо влизам в листите на "Патриотична коалиция – ВОЛЯ и НФСБ". Другите партии винаги или ни прескачаха, или ни забравяха", обясни той.

Пенев е вторият представител от футболните среди в екипа на Веселин Марешки. Вчера бе потвърдено и включването на Петър Жеков - футболистът, спечелил "Златна обувка" през 1969 г. и рекордьор по голове в елита на българския футбол.

На този фон от ЦСКА-София се разграничиха от почетния президент на клуба Димитър Пенев.

Ръководството на ЦСКА каза, че не иска името на тима да бъде свързвано с която и да е партия.

"Уважаваме правото на всеки да изрази гражданската си позиция и политическа пристрастност, стига това да не намесва и обвързва името ЦСКА в предизборни битки, интриги и други политически схеми и конфигурации", се посочва в позицията на ЦСКА.

mediapool.bg