Кламер БГ - Новини: Димитър Илиев е назначен за зам.-председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата"

Димитър Илиев е назначен за зам.-председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата"

България

|
Ср, 20 Апр 2022г. 20:33ч.
Димитър Илиев е назначен за зам.-председател на Държавна агенция "Безопасност на движението по пътищата"

Димитър Илиев

Премиерът Кирил Петков е назначил Димитър Илиев за заместник-председател на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, съобщи правителствената информационна служба.

В понеделник Илиев бе представен от премиера като негов съветник по пътната безопасност и съобщи, че става част от агенцията без да посочи какъв пост ще заеме.

Димитър Илиев е известен автомобилен състезател. Той има магистърска степен по автомобилен и мотоциклетен спорт от НСА "Васил Левски" София, като придобива научна степен доктор и научна степен доцент в същата област.

Дълги години Димитър Илиев работи като преподавател в спортната академия. Той е председател и основател на Асоциацията на действащите автомобилни състезатели. Многократно е бил рали шампион на България. Има няколко престижни класирания на европейски и световни шампионати по рали.

Повече от 14 години Димитър Илиев работи в сферата на безопасността на движението. Основател е на Академия за безопасно шофиране, в която всяка година курсисти преминават теоретично и практично обучение за повишаване на тяхната квалификация и умения. Заемал е редица обществени позиции и инициативи за повишаване на информираността на хората по проблемите на пътната безопасност и превенция на инцидентите на пътя.

mediapool.bg