Кламер БГ - Новини: Дигитален асистент осигурява денонощна здравна грижа за 37 възрастни хора в община Лесичово

Дигитален асистент осигурява денонощна здравна грижа за 37 възрастни хора в община Лесичово

България

|
Вт, 25 Апр 2023г. 13:14ч.
Дигитален асистент осигурява денонощна здравна грижа за 37 възрастни хора в община Лесичово

Лесичово е първата община в България, която въвежда дигитален асистент за мониторинг на здравните показатели на възрастни хора.

Дигитален асистент ще осигури денонощен мониторинг на здравните показатели на 37 възрастни хора от община Лесичово с опция за незабавна връзка при нужда с техни близки и медицински специалисти.

Проектът "Грижа в дома в Община Лесичово“ ангажира с мониторинга на възрастните хора 12 души: санитари, медицинска сестра и шофьор.

Община Лесичово е подсигурила на 37 възрастни хора възможността да бъдат наблюдавани 24/7 и да им се оказва помощ чрез "Дигитален асистент“. Всеки от потребителите разполага с умно устройство за ръката, което измерва неговите температура, кръвно, пулс на всеки 4 часа автоматично. Също така устройствата показват в реално време местоположението на потребителя както и редица други параметри. Денонощен кол център следи за отклонения от нормалните параметри на хората и при инцидент реагира незабавно, като уведомява техните близки, социални асистенти и медицински сестри, които работят за проекта.

Потребителите при необходимост имат възможност да се свържат незабавно с денонощния колцентър или със своите близки, домашни санитари и медицински сестри, през самото умно устройство, тъй като то представлява телефон на ръката на потребителите.

Общата стойност на проекта е в размер на 203 303,53 лв. и ще се изпълнява за период от 14 месеца.

mediapool.bg