Кламер БГ - Новини: Джамбазки за "Обединени патриоти": Един няма нормален от нас

Джамбазки за "Обединени патриоти": Един няма нормален от нас

България

|
Пон, 26 Ноем 2018г. 13:21ч.
Джамбазки за "Обединени патриоти": Един няма нормален от нас

"Един няма нормален от нас" – така евродепутатът и зам.-председател на ВМРО Ангел Джамбазки описа коалицията "Обединени патриоти", опитвайки се да обясни нестихващите вътрешните скандали в нея. Най-разумно е "Обединени патриоти" да се явят заедно на евроизборите догодина, каза той в понеделник пред бТВ по повод настойчивите призиви на лидера на "Атака" и съпредседател на коалицията Волен Сидеров решението да се вземе час по-скоро.

Според него най-логично е листата да бъде подредена чрез вътрешни избори, но разговорът за това как ще се явят тепърва предстои.

На въпрос дали има ритане по кокалчетата, той заяви: "Има чепати характери, има непремерени приказки и действия".

От думите му се разбра, че това всъщност е положително.

"Няма нечепат, един няма нормален от нас. Това не е толкова лошо. Ако нормално значи да си лигав лицемер, който се подмазва в очите, а забива нож в гърба, по-добре да не сме нормални. Ако нормално е това, което е сегашната българска политическа класа - едно мисли, друго казва, трето прави, по-добре да не сме нормални. По-добре да има силен характер, остър сблъсък, но да се върши общественополезна работа", коментира Джамбазки.

Досега той не е извявал публично претенции да е водач на листата на ОП за европейските избори догодина, но според представители на ВМРО и НФСБ това някак си се подразбира. От няколко месеца насам обаче Волен Сидеров е завладян от амбиция той да е начело на евролистата, което според източници на Mediapool е постоянен източник на напрежение в коалицията, тъй като ВМРО и НФСБ са твърдо против. Самият Сидеров твърди, че не е поставял такова условие, а само искал колкото се може по-бързо ОП да решат дали ще участват заедно на евроизборите.

Информацията, че е писал писмо до групата на европейските консерватори, в което казва да не се срещат с Волен Сидеров, Джамбазки определи като "глупава интрига на мой колега, която цели да внесе разделение" .

Истинското писмо е друго. То е част от вътрешната ни кореспонденция и тя е свързана само и единствено с отношения, които не засягат г-н Сидеров, поясни Джамбазки без да дава повече подробности.

Той е член на групата на евроконсерваторите заедно с Николай Бареков, който обаче припозна за свой съюзник Сидеров и обеща да му помогне за членство на "Атака" в този алианс. Бареков освен това обяви Сидеров като най-подходящ водач на листата на нова консервативна коалиция в България.

Джамбазки даде да се разбере, че не се покайва за думите си, че "всички в БСП са за разстрел". Той бе порицан за тази си реплика от председателя на Европейския парламент Антонио Таяни, който изтъкна, че членовете на ЕП имат пълното право да критикуват и да питат, но нямат право да използват обиден език.

"БСП се обяви за наследник за БКП. БКП е партията, която през 1946 г. извърши национално предателство, отродявайки македонските българи и опитвайки се да предаде една територия на Македония. И когато обсъждахме тази тема, казах, че тези, които са извърши национално предателство, са за разстрел. Явно се припознават в хората, които са го извършили", отбеляза Джамбазки.

"Не мисля, че има нещо, което би трябвало да бъде повод за извинение или съжаление", подчерта той.

Джамбазки изтъкна, че познава избраната за вицепремиер на мястото на Валери Симеонов – Марияна Николова, и смята, че има качества за вицепремиер. Името ѝ не е забъркано в никакви политически, икономически или финансови скандали. Отвратителни са внушенията и намеците, че една жена може да бъде вицепремиер, защото е нечия любовница, каза Джамбазки.

mediapool.bg