Кламер БГ - Новини: Деца от зелено училище в Банско са в болница със съмнение за хранително отравяне

Деца от зелено училище в Банско са в болница със съмнение за хранително отравяне

България

|
Нед, 01 Юни 2014г. 15:52ч.
Деца от зелено училище в Банско са в болница със съмнение за хранително отравяне

Двайсетина деца са със съмнение за хранително отравяне в Банско, като 12 от тях сутринта в неделя са били приети в болницата в Разлог. 60 деца от София са били на зелено училище в хотел в курортния град, съобщи БНР в неделя.

Инфекционист и епидемиолог обработват болните. Допълнителни затруднения създава фактът, че инфекциозното отделение е в ремонт. Към момента съмненията са за хранително отравяне, каза директорът на болничното заведение д-р Божидар Велев.

Шест от децата вече са освободени, останалите шест са настанени за лечение в инфекциозното отделение, където са подложени на рехидратираща терапия, каза д-р Велев.

От пресцентъра на Областната дирекция по безопасност на храните в Благоевград информираха, че веднага след получения сигнал два екипа на дирекцията - един от Разлог и един от Благоевград, са започнали проверка. Инспекторите са взели необходимите проби - от персонала в кухнята и хотела, където децата са били настанени, от повърхности, от храната и

т. н. Те ще бъдат изпратени за лабораторни изследвания, а резултатите ще станат известни след няколко дни. Те ще покажат какъв е източникът, предизвикал стомашно-чревните неразположения, дали е от храната, или от водата, за която има данни, че скоро е била хлорирана, допълниха от дирекцията.

mediapool.bg