Кламер БГ - Новини: Десетки жертви и 900 изчезнали след пожарите в Калифрния

Десетки жертви и 900 изчезнали след пожарите в Калифрния

Свят

|
Пет, 13 Окт 2017г. 09:21ч.
Десетки жертви и 900 изчезнали след пожарите в Калифрния

Броят на хората, намерили смъртта си в горските пожари в северната част на Калифорния се увеличи до 31 души, а местните власти предупредиха, че условията ще се влошат, съобщи Би Би Си.

Около 900 души са в неизвестност и се водят изчезнали, след като най-малко 22 пожара бушуват в прочутия винен район. Повече от 8000 пожарникари се борят с огнената стихия.

Пламъците унищожиха над 3500 сгради, включително много домове, близо 700 км земи и доведоха до разселването на около 25 хил. души.

Жертвите в окръг Сономаса 17 души, а други 8 са загинали в окръг Мендосино. Четирима са загиналите в окръг Юба и двама в окръг Напа, информираха властите.

Данните показват, че тазгодишните горски пожари са най-смъртоносните в Калифорния от 1933 г., когато 29 души са загинали при пожари в Грифит Парк в Лос Анджелис.

Гъстият дим, който се отделя от стихията замърсява въздуха в радиус от 200 километра, което наложи затварянето на част от училищата в региона.

Силните ветрове, които затрудняваха пожарникарите в последните дни вече са поутихнали, но прогнозите предупреждават, че те ще се завърнат в петък вечерта.

mediapool.bg