Кламер БГ - Новини: Десет са проблемните пътни участъци около Кюстендил

Десет са проблемните пътни участъци около Кюстендил

България

|
Съб, 11 Апр 2015г. 17:35ч.
Десет са проблемните пътни участъци около Кюстендил

В района на Кюстендил има десет затворени или с въведени ограничения за движението пътни участъци заради свлачища и срутища, съобщиха в събота от Агенция "Пътна инфраструктура".

Най-големи са трудностите по ЛОТ-1 на магистрала "Струма" в отсечката между Долна Диканя и Дяково, където се появиха 20-30 метра пукнатини и в момента се ремонтира банкетът и отводнителните системи. Там движението е ограничено.

Очаква се в понеделник, когато трафикът ще е най-тежък, да има километрично задръстване при пътен възел Дяково-Север, съобщава БНР. Проблемен е и участъкът при отклонението за село Долна Козница на пътя Кюстендил - Дупница, където има свличане на скална маса и дървета. Участъкът се разчиства.

Ограничения са въведени и по пътя Ваксево - Църварица след активизирало се срутище. Затворен за движение е пътят Ваксево - Смоличано - Пелатиково - Згурово - Граница поради стичане на големи кални маси по планинско дере, което е засегнало и няколко къщи. Там е указан обходен маршрут, който обаче удължава придвижването с около 20 километра, казаха от общината в Невестино.

mediapool.bg