Кламер БГ - Новини: Депутатите се събират на извънредно заседание

Депутатите се събират на извънредно заседание

Свят

|
Вт, 31 Ян 2023г. 08:28ч.
Депутатите се събират на извънредно заседание

Депутатите се събират на извънредно заседание

Депутатите ще проведат извънредно заседание на парламента, като то ще има открита и закрита част. Това ще е и едно от последните заседания преди 48-ото Народно събрание да бъде разпуснато на 3 февруари.

По време на откритата част от заседанието във вторник ще бъде разгледан проект на решение за възлагане на Министерския съвет да изготви всеобхватна и финансово обоснована програма за инвестиции в отбраната до 2032 г. Вносители са председателят на парламентарната комисия по отбрана Христо Гаджев (ГЕРБ) и депутати от комисията от "Продължаваме Промяната", "Демократична България", ДПС и "Български възход".

Депутатите ще разгледат на второ четене промени в Закона за здравното осигуряване. Ще бъдат обсъдени и Националната стратегия за младежта 2021-2030 г. В дневния ред на извънредното заседание е включен и законопроект за промени в Закона за ратифициране на Протокола за предварително изпълнение на Споразумението относно Единния патентен съд.

В закритата част на заседанието депутатите ще разгледат четири годишни доклада за 2021 г.: Годишен доклад за дейността на Държавна агенция "Разузнаване", Годишен доклад за дейността на Служба "Военно разузнаване", Годишен доклад за дейността на Държавна агенция "Национална сигурност", както и Годишен доклад на Държавната комисия по сигурността на информацията относно цялостната дейност по състоянието на защитата на класифицираната информация в Република България през 2021 г.

mediapool.bg