Кламер БГ - Новини: Деница Сачева: Ще подкрепим вдигането на минималната работна заплата

Деница Сачева: Ще подкрепим вдигането на минималната работна заплата

България

|
Съб, 04 Дек 2021г. 20:39ч.
Деница Сачева: Ще подкрепим вдигането на минималната работна заплата

Деница Сачева: Ще подкрепим вдигането на минималната работна заплата

"Ще подкрепим вдигането на минималната работна заплата, както и запазването на парите за пенсионерите, но ще настояваме за много ясна средносрочна прогноза по отношение на разходите, както и дали всички тези социални плащания могат да бъдат обезпечени и то в следващите 3 години", каза Деница Сачева от ГЕРБ пред Нова нюз.

Тя твърди, че ако управлявали сега, от ГЕРБ щели да предложат 720 лв. минимална работна заплата, защото "считаме, че това трябва да бъде числото от началото на следващата година".

По думите ѝ ГЕРБ категорично се противопоставят на това да се вдигат доходи чрез взимане на заеми и да се дават щедри социални обещания. "На практика в момента не е ясно служебното правителство с кого се конкурира. Ние винаги говорихме за това, че то е активен участник в изборите, а не е безпристрастен организатор, какъвто трябва да бъде. Не може то да взима решения от стратегически характер", каза Сачева.

"Нека видим какво ще се случи със сформирането на редовно правителство. Не изключвам възможността едно редовно такова да внесе свой бюджет. Възможните сценарии са много и различни", добави тя.

Според Сачева в предстоящия парламент от ГЕРБ могат да бъдат конструктивна опозиция. "Не смятаме, че опозицията трябва да бъде непременно източник на скандали, а напротив - може да бъде конструктивна и да допринася със своя опит. Това ще се види и от предложенията, които ще дадем по отношение на бюджет 2022", посочи тя.

mediapool.bg