Кламер БГ - Новини: Още четири тела бяха открити под отломките от падналия мост в Генуа

Още четири тела бяха открити под отломките от падналия мост в Генуа

Свят

|
Съб, 18 Авг 2018г. 19:03ч.
Още четири тела бяха открити под отломките от падналия мост в Генуа

Загиналите при рухването на автомобилния мост в Генуа вече са 42, след като спасителие откриха в събота още четири тела, затрупани под отломките, предаде ДПА, като се позова на италианската агенция Анса.

Пожарникари са открили телата на 9-годишно момиченце и родителите му в колата им, която е била смазана от бетонните късове.

По-късно бе открит и трупът на млад мъж, но без да бъдат съобщавани подробности. Равносметката все още не е официална, тъй като телата трябва да бъдат разпознати.

До момента официално потвърдените жертви бяха 38, а спасителите издирват още над 10 души в неизвестност, предаде Ройтерс.

В събота в Италия е ден на национален траур в памет на загиналите в трагедията. Заупокойната литургия по време на церемонията по погребването на част от жертвите бе отслужена от архиепископа на северозападния италиански град кардинал Анджело Баняско.

На погребението присъстваха италианският президент Серджо Матарела и премиерът Джузепе Конте. Церемонията бе предавана на живо от националното радио и телевизия на Италия.

mediapool.bg