Кламер БГ - Новини: Демократите в Камарата на представителите обявиха обвиненията срещу Тръмп

Демократите в Камарата на представителите обявиха обвиненията срещу Тръмп

Свят

|
Вт, 10 Дек 2019г. 18:17ч.
Демократите в Камарата на представителите обявиха обвиненията срещу Тръмп

Демократите в Камарата на представителите на САЩ обявиха обвиненията срещу президента Доналд Тръмп - злоупотреба с власт и възпрепятстване на разследване на Конгреса, предаде Ройтерс.

С това Тръмп става третият американски президент в историята, застрашен от импийчмънт, отбелязва агенцията.

Председателят на юридическата комисия в Камарата Джералд Надлър заяви, че оказвайки натиск върху Украйна, Тръмп е злоупотребил с властта си. Той подчерта, че никой, дори президентът на САЩ, не стои над закона.

Не е лесно за нас да предприемем тези действия, но сме дали клетва да отстояваме конституцията, каза Надлър на пресконференция, огласявайки двете обвинения, посочва ДПА.

Юридическата комисия ще се събере по-късно тази седмица да обсъди обвиненията.

Очаква се Камарата в пълен състав да гласува обвиненията следващата седмица, отбелязва Ройтерс.

Тръмп: Обвиненията са смехотворни

Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви за смехотворни обвиненията, предаде Франс прес.

Председателят на юридическата комисия на Камарата на представителите "Джери Надлър преди малко каза, че съм бил "оказал натиск на Украйна с цел намеса в изборите от 2020 г." Това е смехотворно и той знае, че не е вярно", написа в Туитър Тръмп, който отново осъди ставащото като лов на вещици.

Президентът Тръмп ще вземе отношение по двете необосновани обвинения, които демократите представиха днес, на съдебния процес в Сената, заяви говорителката на Белия дом Стефани Гришам, цитирана от Ройтерс.

"Президентът ще вземе отношение по тези фалшиви обвинения в Сената и очаква да бъде напълно оневинен, защото не е извършил нещо нередно", каза Гришам.

mediapool.bg