Кламер БГ - Новини: Делян Пеевски и Йордан Цонев пишели законопроект за вторичното разграбване на КТБ

Делян Пеевски и Йордан Цонев пишели законопроект за вторичното разграбване на КТБ

България

|
Вт, 17 Окт 2017г. 11:40ч.
Делян Пеевски и Йордан Цонев пишели законопроект за вторичното разграбване на КТБ

"С Делян Пеевски пишем закон, чрез който да се разкрие истинският грабител на КТБ и да се освети процесът. На нас ни писна да слушаме фалшиви новини, че той е участвал във вторичното разграбване на активите на банката. Точно това е начинът да докаже, че няма нищо общо с тази история - като напише закон".

Това обяви във вторник пред бТВ народният представител от ДПС Йордан Цонев.

На реплика на водещия, че всички са наясно, че няма как да бъдат върнати голяма част от средствата, той уточни: "Поне тези, които може да се върнат, защото те вторично се разграбват от същите хора, които участват в това разграбване".

Според него Пеевски досега е положил усилия "да се разкрие всичко по грабежа на КТБ".

Попитан защо Делян Пеевски отказва участие в медиите, Йордан Цонев отговори с въпрос: "Мислите ли, че причината да не говори не е в медиите?"

Депутатът се пошегува, че всяко негово телевизионно участие се превръщало в специална пресконференция за Пеевски. Според него Пеевски не бяга от въпроси.

На реплика за прословутите "обръчи от фирми" той отговори: "Нали разбирате, че тази реплика на г-н Доган не се отнасяше за ДПС (б.р. - за разпределянетето на порциите на властта), а за целия политически живот, за всички партии. Това е силата на нашия лидер - да каже и за нас, и за другите истината. В момента върви същият процес. Но сега върви друго роднинство, ние не правим изключение от тази лоша практика. Опитваме се да я изкореним", отбеляза Цонев.

По собствените му думи той следял с огромен интерес "воаяжите" на финансовия министър във връзка с формирането на бюджет 2018.

Коментирайки медийните изяви по темата на Владислав Горанов и на председателя на бюджетната комисия в НС Менда Стоянова, Цонев заяви, че не е редно управляващите да промотират проекта медийно, а да не са запознали с него останалите депутати.

"Не е коректно да промотираш по студията нещо, което колегите в НС не са видели”, каза той.

"Докато националистите са във властта няма как да гласуваме който и да е законопроект, включително и бюджета. ДПС няма да подкрепи нито един акт на това правителство, защото в него участват националисти", заяви Цонев.

mediapool.bg