Кламер БГ - Новини: Делото по несъстоятелността на КТБ е възобновено, съдът заседава на 15 април

Делото по несъстоятелността на КТБ е възобновено, съдът заседава на 15 април

България

|
Пет, 03 Апр 2015г. 17:49ч.
Делото по несъстоятелността на КТБ е възобновено, съдът заседава на 15 април

Софийският градски съд (СГС) възобнови делото по несъстоятелността на Корпоративна търговска банка (КТБ), съобщиха от съда в петък.

Ден по-рано Върховният административен съд (ВАС) окончателно сложи точка на спора по отнемането на лиценза на банката, оставяйки без разглеждане жалбите на основните акционери и на втора инстанция.

Съдия Иво Дачев, на който бе разпределен казуса в СГС, е насрочил заседание за 15 април, като от съда уточняват, че това е най-ранната дата, "на която заседанието може да се проведе, за да бъде спазен процесуалният срок за призоваване".

"В определението съдя Дачев е посочил, че поради изложените съображения и независимо, че никоя от страните не е поискала производството да бъде възобновено, съдът служебно следва да възобнови същото", добавят от пресслужбата на съда.

Съдът указва на БНБ в срок до съдебното заседание да предостави препис от влязло в сила решение на УС на БНБ за отнемане на лиценза на КТБ. Указва на временните синдици в същия срок за предоставят и акт за встъпване в длъжност. При неизпълнение на срока, същите ще бъдат заменени.

Съдия Дачев е дал на страните възможност до 15 април да заявят дали се отказват от това делото да бъде гледано при закрити врата.

mediapool.bg