Кламер БГ - Новини: Движението по бул. "Христофор Колумб" се възстановява в понеделник

Движението по бул. "Христофор Колумб" се възстановява в понеделник

България

|
Съб, 18 Авг 2018г. 10:33ч.
Движението по бул. "Христофор Колумб" се възстановява в понеделник

Движението по ремонтирания столичен бул. "Христофор Колумб" цялостно ще бъде възстановено в понеделник, съобщи в събота зам.-кметът на София по направление транспорт Евгени Крусев.

Във вторник обаче започва ремонтът на Източната тангента в участъка от кръговото на ул. "Продан Таракчиев" до кв. "Христо Ботев" и движението там ще бъде преустановено.

"Гаранционният срок на ремонта на бул. "Христофор Колумб" е 5 години. На практика изграждаме изцяло нов булевард, правим тротоари и осветление, които изобщо ги нямаше. Строителят има ангажимент, ако нещо възникне, да го поправя за негова сметка и да носи пълната отговорност за това", гарантира Крусев.

По думите му в момента върви асфалтирането на бул. "България", продължават и ремонтите по бул. "Пенчо Славейков" и бул. "Арсеналски". Основната цел на общината е да приключи всички ремонтни дейности до първич учебен ден на 15 септември.

Реконструкцията на ул. "Граф Игнатиев" обаче вероятно няма да се вмести в този срок: "Ремонтът на ул. "Граф Игнатиев" ще приключи евентуално в края на октомври. Казвам евентуално поради факта, че в началото на предния месец имаше много валежи, които до известна степен възпрепятстваха дейностите."

mediapool.bg