Кламер БГ - Новини: Двама полицаи са ранени при арест на рецидивист във Варна

Двама полицаи са ранени при арест на рецидивист във Варна

България

|
Пет, 09 Септ 2022г. 14:52ч.
Двама полицаи са ранени при арест на рецидивист във Варна

Двама полицаи са ранени при арест на рецидивист във Варна

Двама полицаи са пострадали при ареста на 27-годишен наркозависим рецидивист във Варна, съобщи Областната дирекция на МВР в града.

Около 11:35 часа в четвъртък е получен сигнал за мъж, който се опитва да нахлуе в паркиран автомобил. Изпратените на място полицаи установили са намерили на място мъж в нетрезво състояние, който държал в ръката си дъска.

Полицията съобщава, че мъжът не се подчинил на полицейско разпореждане и побягнал. Полицаите използвали електроди, за да го задържат, но той се откъснал и продължил да бяга.

Полицаите стреляли два пъти със стоп патрони за предупреждение, а след това произвели трети изстрел, с който улучили беглеца в коляното и го забавили. Стигнало се до бой.

В крайна сметка заподозряният е задържан, но и двамата полицаи пострадали. Единият полицай е с наранявания, а колегата му е със спукване на дясна ръка.

Извършителят е известен на МВР, осъждан е за взломни кражби и е наркозависим. В него е намерено пакетче с кристалообразно вещество. Установен е и един автомобил в района, разбит от същия мъж.

mediapool.bg