Кламер БГ - Новини: Двама освен Първанов са номинирани за лидер на АБВ

Двама освен Първанов са номинирани за лидер на АБВ

България

|
Ср, 15 Апр 2015г. 13:15ч.
Двама освен Първанов са номинирани за лидер на АБВ

Трима души са издигнати за участие в битката за лидер на АБВ, насрочена за 25 април, като сред тях очаквано е и председателят в оставка Георги Първанов.

Освен Първанов номинации са получили председателят на общинската организация на партията в Русе Стелиян Стефанов и областният управителна на Пазарджик Трендафил Величков. Това съобщи заместник-председателят на АБВ Румен Петков пред БНТ в сряда.

Петков изтъкна, че двама от кандидатите са на възраст до 40 години. "Това е знак за перспектива. Това е знак за бъдеще на политическа партия АБВ. Трябва да имаш сърце да влезеш една такава битка", каза той.

На конгреса на АБВ на 25 април ще се проведе вътрешнопартийно гласуване за председател на формацията. Георги Първанов подаде оставка, след като в края на февруари депутатите от партията гласуваха в подкрепа на ратификацията на договора за тегленето на 8 млрд. евро дълг.

Дни по-рано той бе готов да се хване на бас, че депутатите му ще гласуват против, а след като решението за дълга мина в Народното събрание, Първанов обяви, че е въпрос на достойнство да подаде оставка. Малко след като тя бе факт, не закъсня и номинирането му за лидер на партията.

mediapool.bg