Кламер БГ - Новини: Данъчните запечатаха частично хотел "Маринела" в София

Данъчните запечатаха частично хотел "Маринела" в София

България

|
Пет, 28 Септ 2018г. 13:29ч.
Данъчните запечатаха частично хотел "Маринела" в София

Данъчни запечатаха частично хотел "Маринела" в София, собственост на бизнесмена Ветко Арабаджиев, съобщи бТВ. Санкцията е за срок от една седмица.

Запечатани са лоби-барът и рецепцията, научи Mediapool.

Престоят на гостите, които вече са отседнали в хотела, няма да бъде смущаван и те ще продължат да влизат и излизат необезпокоявано, но няма да бъдат приемани нови. Резервациите и предварително планираните събития също ще се изпълняват. Ресторантите и други обекти, около хотела, стопанисващи се от други фирми, също не са затворени, тъй като те са изрядни.

Най-сериозното нарушение на стопаните на хотела е, че фискалната му система не е подавала данни към Националната агенция за приходите (НАП). Освен това е установено несъответствие между касовите наличности и отчетите.

Установено е също, че липсва свидетелство за регистрация на Интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност. Има издадено свидетелство на името на фирмата на стария собственик, но не и на новия.

Мярката е наложена от данъчните късно вечерта в четвъртък. Малко преди полунощ от хотела разпространиха позицията на ръководството, според която санкцията е наложена заради проверка, извършена на 4 септември.

Още на 17 септември управата е внесла необходимите документи по изисканите протоколи, така че се очаква в скоро време нарушенията да бъдат отстранени.

В края на август разследващите арестуваха сина на Ветко Арабаджиев - Вълчо, по дело за пране на пари и данъчни престъпление. Самият Арабаджиев - баща и съпругата му се издирват с европейска заповед за арест. По-рано Специализираният наказателен съд запорира банкови сметки, дружествени дялове и имоти на семейство Арабаджиеви.

mediapool.bg