Кламер БГ - Новини: Да защитим демокрацията, ден 53

Да защитим демокрацията, ден 53

България

|
Нед, 30 Авг 2020г. 22:32ч.
Да защитим демокрацията, ден 53

Протестиращи се събраха в центъра на столицата за 53-та поредна вечер с искане за оставка на правителството и на главния прокурор Иван Гешев. За пореден ден в неделя останаха и палатковите лагери на площад "Независимост", пред Софийския университет и на "Орлов мост", където движението е блокирано.

Тази вечер организаторите раздаваха стикери с надпис "Велико народно въстание" и картинка на метла и змия. Те призоваха присъстващите да ги разлепят из града и да осведомят гражданите какво ще се случи на 2 септември.

Ще ги пометем, заяви Арман Бабикян от т.нар. Отровно трио. "Ще са нужни много метли, за да пометем толкова много боклук. За това сме виновни всички ние, включително и аз. Боклукът се натрупа, защото чакахме 11 години", каза той.

Организаторите призоваха за масов протест на 2 септември от 8.00 часа на площад "Независимост", когато се очаква депутатите да започнат новата си сесия.

На 2 септември ви определям среща тук, заяви Ренета Инджова, бивш премиер на страната. Чака ни дълъг маратон. Наричат ни метежници, затова да ти пометем, призова тя от трибуната на площада.

Водим война срещу корупцията, не очаквайте, че ще бъде спечелена лесно, каза Николай Хаджигенов от "Отровното трио". По думите му най-важните битки са за образованието, здравеопазването и социалната сфера. Това са наши битки, нас не ни е страх, най-накрая ще победим, допълни той. Хаджигенов призова хората да си повтарят, че не ги е страх, за да победят на 2 септември. След словото му на площада прозвуча националният химн.

След това протестиращите се отправиха на шествие по бул. "Цар Освободител" към Орлов мост.

mediapool.bg