Кламер БГ - Новини: ДСБ излъчи Светослав Малинов за кандидат в евролистата на "Демократична България"

ДСБ излъчи Светослав Малинов за кандидат в евролистата на "Демократична България"

България

|
Пон, 12 Ноем 2018г. 14:46ч.
ДСБ излъчи Светослав Малинов за кандидат в евролистата на "Демократична България"

Настоящият вродепутат Светослав Малинов ще се кандидатира отново на предстоящите през май избори за Европейски парламент от "Демократична България", като решението за номинацията му идва от ДСБ. Това стана ясно в понеделник от решение, взето от националното ръководство на формацията.

С решението се възлага националното ръководство на ДСБ да организира щабове за подготовка на партията за явяване на европейски, местни и предсрочни избори.

От ДСБ призовават към партньорство на всички опозиционни, проевропейски сили в дясноцентристкото пространство в предстоящите избори.

"Благодаря на ДСБ за доверието, че ме избра да представлявам нашата партия в единната листа на "Демократична България" за европейските избори през май 2019. Сигурен съм, че ще се справим. Доказали сме, че можем. Тази увереност в успеха идва и от факта, че само нашата коалиция "Демократична България" може наистина да представлява проевропейските българи. Имаме изключително доверие помежду си и искрено единомислие. Заедно можем повече, България може много повече", е казал Малинов в обръщението си към ДСБ и "Демократична България" според партийния пресцентър.

Това е първата официална номинация на кандидат за евродепутат.

Листата на "Демократична България“ за европейския вот ще бъде редена измежду всички формации в коалицията, като все още не е изяснено на какъв принцип ще се подредят челните й позиции.

mediapool.bg