Кламер БГ - Новини: ДПС по-скоро ще подкрепи проектокабинета "Габровски"

ДПС по-скоро ще подкрепи проектокабинета "Габровски"

България

|
Вт, 13 Дек 2022г. 18:40ч.
ДПС по-скоро ще подкрепи проектокабинета "Габровски"

ДПС по-скоро ще подкрепи проектокабинета

Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ обяви, че партията му по-скоро ще подкрепи проектокабинета на номинирания от ГЕРБ за премиер Николай Габровски.

По думите му обаче окончателното решение зависело и от програмата, и от начина, по който ще се представят от проектоправителството.

"Ние досега сме имали само една среща с кандидата за министър-председател Габровски. Програмата е много важна. Какво възнамерява да прави това правителство е много важно. Няма нищо на всяка цена", подчерта Карадайъ.

По думите му в момента ДПС прави "големи компромиси за подкрепата на това правителство". "Евентуално утре в дебата ще изложим и нашите аргументи", добави той.

Заявката на ДПС, че ще подкрепи предложението за правителство не е изненадваща. Шансовете обаче кабинетът да бъде приет са нищожни.

"Продължаваме промяната", "Демократична България", БСП и "Възраждане" вече многократно заявиха, че няма да подкрепят кабинет с мандат на ГЕРБ. Те отхвърлиха и вариант някои от депутатите им умишлено да отсъстват от залата, за да намалят кворума и нужните гласове "за". Така дори ДПС и "Български възход" да го подкрепят, проектоправитеството ще събере едва 115 гласа, които не биха били достатъчни.

mediapool.bg