Кламер БГ - Новини: ДБ ще настоява за нова смяна на шефовете на спецслужби

ДБ ще настоява за нова смяна на шефовете на спецслужби

България

|
Ср, 08 Дек 2021г. 09:38ч.
ДБ ще настоява за нова смяна на шефовете на спецслужби

ДБ ще настоява за нова смяна на шефовете на спецслужби

“Демократична България" ще постави въпроса за смяната на шефовете на специални служби, каза съпредседателят на дясноцентристиката коалицияАтанас Атанасовпред БНТ.Той настоява, че персонални промени са били нужни, но не е било удачно това да се прави от служебно правителство, макар че бе направено.

"Предупредих още тогава, че не трябваше да се назначават новите хора като титуляри, защото има риск да се получи напрежение с бъдещето редовно правителство", каза Атанасов.

Още при първото служебно правителство на Стефан Янев бяха сменени шефове на ДАНС и Държавна агенция “Разузнаване“. Последната смяна бе на шефа на ДАТО, която е към Министерския съвет и отговаря за подслушването.

Атанас Атанасов нямаше изрични възражения към кандидатурите на Стефан Янев и Бойко Рашков като министри на отбраната и вътрешните работи. Според него двамата имат своите качества, но ДБ ще каже мнението си, след като бъдат номинирани официално.

"Продължаваме промяната" ще подпише коалиционното споразумение с всяка партия по отделно, каквото е било настояването на “Демократична България“.

"Документът е с идентичен текст, но е важно да се подпише с всяка партия", каза Атанасов.Така ДБ ще избегне подписа на общ коалиционен документ с БСП.

За момента ДБ води преговори за поемане на отговорност за правосъдието, електронното управление и околната среда.

"Не бива да се допуска партийна феодализация на отделните сектори, правителството трябва да работи като единен механизъм", каза Атанасов.

mediapool.bg