Кламер БГ - Новини: Д-р Иван Маджаров е преизбран начело на Лекарския съюз

Д-р Иван Маджаров е преизбран начело на Лекарския съюз

България

|
Съб, 18 Септ 2021г. 14:14ч.
Д-р Иван Маджаров е преизбран начело на Лекарския съюз

Д-р Иван Маджаров, сн. БГНЕС

Д-р Иван Маджаров беше преизбран за председател на Българския лекарски съюз на 72-ия редовен отчетно-изборен събор на съсловната организация, който се провежда в събота в НДК . Той остава начело на БЛС за нов 3-годишен мандат. Маджаров беше избран от делегатите на събора с 324 гласа “за“, без въздържал се и против при липса на други кандидати за поста.

Кандидатурата на д-р Маджаров беше издигната от районните колегии в София, Пловдив и Стара Загора. Други предложения за председател

на БЛС нямаше.

Маджаров коментира преди началото на събора, че приключва един успешен мандат, в който ръководството на БЛС е защитавало интересите на съсловието.

“На фона на предизвикателствата, пред които бяхме изправени и политически, и свързани с пандемията, ние реално нямаше как да изпълняваме други приоритети, защото пред цялото общество имаше един приоритет - предпазване от Covid инфекцията“, заяви Маджаров.

Съборът продължава с избора на зам.-председатели, главен секретар и председатели на Контролната комисията и Комисията по професионална етика.

Преди да бъде избран за председател на БЛС за първи път през 2018 година Маджаров беше управител на частната пловдивска болница ”Пълмед” - част от веригата болници на пазарджишкия бизнесмен Михаил Тиков, включваща още ”Софиямед”, бургаската ”Бургасмед”, както и медицински центрове в Пазарджик, Велинград и др.

И тогава зад кандидатурата а Маджаров застанаха двете най-големи регионални колегии – в София и Пловдив.

mediapool.bg