Кламер БГ - Новини: Григор Димитров се изправя срещу Надал на четвъртфиналите в Шанхай

Григор Димитров се изправя срещу Надал на четвъртфиналите в Шанхай

Свят

|
Четв, 12 Окт 2017г. 16:49ч.
Григор Димитров се изправя срещу Надал на четвъртфиналите в Шанхай

Най-добрият български тенисист Григор Димитров достигна четвъртфиналите на турнира в Шанхай от сериите Мастърс 1000 където ще се изправи срещу водача в световната ранглиста Рафаел Надал.

Това стана възможно, след като в третия кръг Димитров победи 17-ия в световната ранглиста Сам Куери с 2:0 сета (6:3, 7:6). Той постигна пробив в първия сет, брейк и рибрейк на старта на втория и безапелационен тайбрек на 3 точки.

Това е първият път в кариерата на българина, в който той се класира на тази фаза на турнира в Шанхай. Победата на Димитров срещу Куери беше негова трета от общо три мача между двамата.

Българинът започна с труден гейм първия сет, но влезе в ритъм и с един пробив стигна до 6:3.Началото на втория сет бе повече от интригуващо. Допуснат пробив, скоростна реакция, върнат пробив и отново пълен контрол за Григор Димитров до тайбрека.В него Димитров потвърди впечатлението, че заслужава победата в два сета и я взе след 7:6 гейма.

Мачът между Григор Димитров и Надал ще бъде първи в програмата на Централния корт и ще се играе в петък сутринта. Само преди няколко дни Надал победи най-добрия български тенисист в полуфиналите на АТР 500 състезанието в Пекин, а след това спечели и титлата. Досега испанецът е взел девет победи в десетте мача помежду им.

mediapool.bg