Кламер БГ - Новини: Григор Димитров се класира за третия кръг на US Open

Григор Димитров се класира за третия кръг на US Open

Спорт

|
Съб, 30 Авг 2014г. 10:14ч.
Григор Димитров се класира за третия кръг на US Open

Григор Димитров спечели много убедително срещу израелеца Дуди Села и се класира за третия кръг на US Open. Българинът победи с 6:2, 6:1, 6:2 и продължава напред в турнира, в който нямаше спечелен мач до тази година.

Мачът с 83-я в ранглистата Села продължи само час и половина. Димитров спечели първите пет гейма в първия сет. Той бе колеблив само при сервирането си за 5:0 и след няколко неточни отигравания даде шанс на Села да върне единия пробив. Димитров обаче успя да се стабилизира и спечели гейма.

След това Села намали на 5:1, за да дойде и логичният край на сета при сервирането на Димитров – 6:1.

Българинът започна с пробив във втория сет, но при гейма за затвърждаване на пробива Села на свой ред стигна до две точки за пробив. Този път израелецът да реализира възможностите си и изравни геймовете. Веднага след това обаче Григор Димитров отново успя да пробие Села за 2:1. След това Димитров лесно докара резултата до 6:2 в сета.

Българинът започна с пробив и в третия сет. При 4:1 той проби за втори път, за да откаже Села окончателно от надеждите му в мача. С победата Димитров си осигури 90 точки за световната ранглиста и 105 090 долара от наградния фонд.

В следващия кръг той ще играе срещу 56-я в света Давид Гофен. Белгиецът се намира в чудесна форма и има само една загуба в последните си 28 мача.

mediapool.bg