Кламер БГ - Новини: Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на Австралия

Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на Австралия

Спорт

|
Ср, 22 Ян 2020г. 12:41ч.
Григор Димитров отпадна от Откритото първенство на Австралия

Григор Димитров отпадна още във втория кръг на Australian Open след загуба от 22-годишния американец Томи Пол (4:6, 6:7(6), 6:3, 7:6(3), 6:7(3). Мачът продължи близо четири часа и половина. Българинът беше близо до това да обърне резултата и успя да навакса, въпреки че губеше с 0:2 сета. Той изравни, но накрая изпусна петия сет след тайбрек.

Първият сет бе много оспорван, но бе решен с един пробив в решаващия момент в полза на Томи Пол. Той проби за 5:4 и спечели първата част. Вторият сет бе решен с драматичен тайбрек. Димитров повече с 4:0 точки и изглеждаше, че убедително ще спечели, но американецът се съвзе и обърна резултата до 6:8.

В третия сет Димитров най-накрая успя да пробие своя съперник, но предимството му трая твърде кратко, защото веднага Пол успя да върне пробива. Последваха обаче нови два пробива за българина, който взе тази част с 6:3 и остана в мача.

Четвъртият сет премина с първоначална размяна на пробиви, но накрая пак се стигна до тайбрек. Българинът започна много силно решителната част и поведе с 4:0. Преднината се оказа достатъчна и тайбрекът бе затворен със 7:3.

В петия сет Григор Димитров проби своя съперник и поведе с 3:2 гейма, но Томи Пол изравни още в следващия гейм. Последва нов пробив за Димитров, който този път бе защитен. При 5:4 българският тенисист сервираше за спечелването на мача и поведе с 30:0, но американецът направи обрат, за да изравни – 5:5 гейма.

Така се стигна до нов тайбрек, който бе оспорван до 3:3 точки. След това Томи Пол спечели четири поредни точки и спечели мача. Това се случи и заради непредизвикани грешки на българина в последния тайбрек.

През миналата година Григор Димитров стига до четвърти кръг на турнира, а сега отпада още във втория. Той ще загуби 135 точки за световната ранглиста и ще изпадне от топ 20.

mediapool.bg