Кламер БГ - Новини: Григор Димитров определи като нелоши шансовете си срещу Бердих

Григор Димитров определи като нелоши шансовете си срещу Бердих

Спорт

|
Нед, 19 Окт 2014г. 19:12ч.
Григор Димитров определи като нелоши шансовете си срещу Бердих

Григор Димитров не успя да защити титлата си от тенис турнира в Стокхолм и след победа в в първия сет позволи на чеха Томаш Бердих да обърне мача и да дублира трофея си от 2012 г.

Българският тенисист отстъпи с 5:7, 6:4, 6:4 след оспорвана битка на централния корт в шведската столица, продължила близо два часа и половина. Загубата ще му коства изпадането от Топ 10, а шансовете за класирането му във финалите на АТП намаляват.

Димитров, който преди мача оцени като нелоши шансовете си да спечели срещу Бердих и да защити миналогодишната си титла в Стокхолм изоставаше в първия сет, но направи пробив при сервиране на Бердих за точка при 3:5. и взе сета

Съперникът му обаче рязко повиши нивото на началния си удар, оставайки малки шансове на хасковлията и взе двата последни сета.

Така Григор Димитров загуби за втори път от Бердих в общо петте им срещи, а чехът прекъсна серията от три загубени финала през този сезон.

Новият носител на трофея завърши мача със 13 аса, 75% спечелени точки при първи сервис и 60% при втори. Във втория и третия сет той загуби едва десет от 50 разиграни точки в подавания си.

Димитров, който след спечелването на първия сет така и не успя да намери противодействие на мощта в ударите на Бердих, завърши с осем аса, три двойни грешки, 63% спечелени точки при първи сервис и 61% при втория.

Българинът не успя да защити 250-те точки от миналогодишната титла и ще изпадне от топ 10 за сметка на Анди Мъри, който в неделя направи обрат срещу Давид Ферер, за да спечели трофея във Виена.

Освен това Димитров намалява сериозно шансовете си да се класира за финалите на АТП. Той остава на 11-а позиция с 3555 точки, но вече изостава с 220 точки от деветия Ферер и с 330 точки от осмия Мъри.

mediapool.bg