Кламер БГ - Новини: Григор Димитров надви Вавринка в Рим и влиза в третия кръг

Григор Димитров надви Вавринка в Рим и влиза в третия кръг

Спорт

|
Пет, 12 Май 2023г. 20:43ч.
Григор Димитров надви Вавринка в Рим и влиза в третия кръг

Предишното участие на Димитров беше в Мадрид в края на април, сн. ЕПА/БГНЕС

Григор Димитров се класира за третия кръг на турнира по тенис на клей от сериите "Мастърс" в италианската столица Рим, след като победи трикратния шампион в турнирите от Големия шлем Стан Вавринка (Швейцария). Това стана след 97 минути игра и с резултат с 6:4, 7:6(3).

Българинът, който през 2014 г. стигна до полуфиналите на турнира, взе пробив още в откриващия гейм на мача и запази предимството си до края на първия сет. 31-годишният хасковлия продължи да контролира играта и взе първия сет, а вторият започна по сходен начин. 38-годишният швейцарец обаче започна да наваксва резултата, което завърза играта и се стигна до тайбрек. В него обаче Димитров бе стабилен, поведе с 6:1 точки и това ме позволи да затвори мача в своя полза.

Това е шеста победа на българина в 13 мача срещу Вавринка, а с успеха той си осигури 48 835 евро и 45 точки за световната ранглиста, в която в момента заема 33-ото място.

"Чувствах се добре на корта. Играх солидно и контролирах нещата за сет и половина, но след това му позволих да се върне в мача. Той също заигра по-добре във втория сет, започна да удря по-чисто топката. Но аз допуснах някои грешки и му позволих да стопи аванса ми. В крайна сметка съм доволен, че успях да затворя мача в два сета, защото срещу него никога не е лесно. Имали сме доста мачове един срещу друг и знаех какво да очаквам. Днес разликата беше много малка", коментира Димитров след двубоя.

Българинът очаква победителя от мача между защитаващия титлата си шесткратен шампион и водач в схемата Новак Джокович (Сърбия) и аржентинеца Томас Мартин Ечебери, които играят във вечерната сесия в петък.

mediapool.bg