Кламер БГ - Новини: Григор Димитров излиза срещу Циципас на "Мастърс" турнира в Мадрид

Григор Димитров излиза срещу Циципас на "Мастърс" турнира в Мадрид

Спорт

|
Четв, 05 Май 2022г. 13:25ч.
Григор Димитров излиза срещу Циципас на "Мастърс" турнира в Мадрид

Григор Димитров излиза срещу Циципас на

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров излиза срещу Стефанос Циципас в осминафинален мач на турнира "Мастърс" в Мадрид с награден фонд от 6.58 милиона долара.

Двубоят между двамата е под номер 4 на корт "Аранча Санчес Викарио" и ще започне не по-рано от 18:30 часа.

Това ще бъде петият двубой на Григор Димитров срещу 23-годишния грък в кариерата му. Равносметката между тях до момента е в полза на Циципас, който е печелил три от предишните им четири срещи, включително последните две. Последният успех на гръка срещу българина беше на осминафиналите на турнира в Барселона преди две седмици.

30-годишният хасковлия стигна до осминафинала в Мадрид след впечатляваща победа срещу специалиста на клей Диего Шварцман. Димитров надигра аржентинеца убедително с 6:0, 6:3 за 70 минути игра в сряда.

Успехът на българина бе изненадващ заради добрата форма, в която се намира Шварцман, който е 15-ти в световната ранглиста. Той е един от малкото тенисисти с поне 20 победи до момента през 2022 г.

Днес обаче Григор Димитров ще има още по-трудна задача срещу Стефанос Циципас.

Най-доброто представяне досега на българина на турнира в Мадрид, който в момента е 20-ти в световната ранглиста, е четвъртфинал в испанската столица през 2015 г.

Циципас отстрани участващия с "уайлд кард" французин Лука Пуй с 6:3, 6:4. Гръцкият тенисист беше страхотен на сервис и спечели фантастичните 94% от точките си на първи сервис (31/33). Той материализира и три от осемте си възможности за пробив, докато съперникът му направи само един.

Това обаче няма да е единствената среща с участието на Григор Димитров днес на турнира в Мадрид. В последния мач от програмата Димитров и Феликс Оже-Алиасим ще се изправят срещу бившите водачи в световната ранглиста Хуан Себастиан Кабал и Роберт Фара в осминафинала среща в турнира на двойки.

mediapool.bg