Кламер БГ - Новини: Григор Димитров излиза срещу Роджър Федерер на четвъртфинал в Бризбейн

Григор Димитров излиза срещу Роджър Федерер на четвъртфинал в Бризбейн

Спорт

|
Пет, 08 Ян 2016г. 09:32ч.
Григор Димитров излиза срещу Роджър Федерер на четвъртфинал в Бризбейн

Григор Димитров излиза на четвъртфинал срещу Роджър Федерер на турнира в Бризбейн, Австралия.

От досегашните си три мача срещу носителя на рекордните 17 титли от Големия шлем, най-добрата българска ракета не успя да спечели нито един сет. Дали ще успее да запише първа победа срещу именития швейцарец предстои да видим.

Мачът между 24-годишния Димитров и 34-годишния Федерер е четвърти на централния корт в австралийския град и се очаква да започне след 11 часа българско време.

Последният двубой между Димитров и Федерер беше отново на твърдите кортове в Бризбейн на полуфинал миналата година. Швейцарецът спечели безпроблемно с 6:2, 6:2.

Другите им две срещи бяха в четвъртфиналите на турнира в Базел - 7:6, 6:2 през 2014 г. и 6:3, 7:6 през 2013 г.

Димитров, който дава признаци на подобрение след неубедителния минал сезон, премина през два тежки мача, за да стигне до четвърти двубой с Федерер.

В първия кръг българинът победи Жил Симон с 6:3, 7:6 (10), а във втория отстрани сърбина Виктор Троицки с 5:7, 7:6 (6), 6:2 след близо три часа игра.

"Надявам се Григор да се завърне, защото е много вълнуващ за наблюдаване играч. Той загуби позиции в ранглистата и при тази ситуация жребиите са по-трудни. Понякога дори да не играеш лошо, не можеш да подобриш класирането си, защото рано се изправяш срещу играчи като Новак", коментира Федерер пред tennis.com.

Според него българският тенисист ще си върне самочувствието с победи като тези срещу Симон и Троицки. "Мисля, че увереността му спадна малко през миналия сезон, а освен това той смени ракетата си. Всичко това в комбинация с напрежението му дойде малко повече. Но очаквам през тази година да бъде по-добър и да се доближи до топ 10", допълни швейцарецът.

Според букмейкърите миналогодишният шампион в Бризбейн е категоричен фаворит за победата. Залози за успех на световния номер 3 се приемат при коефициент 1.16, докато шансовете на българина са оценени с 5.00 в bet365.

Очаквайте подробности

mediapool.bg