Кламер БГ - Новини: Григор Димитров започна с лесна победа в турнира на двойки в Монте Карло

Григор Димитров започна с лесна победа в турнира на двойки в Монте Карло

Спорт

|
Пон, 13 Апр 2015г. 15:47ч.
Григор Димитров започна с лесна победа в турнира на двойки в Монте Карло

Григор Димитров започна с победа на двойки участието си в турнира от сериите "Мастърс" в Монте Карло. Най-добрият български тенисист и 196-сантиметровият му партньор от Беларус Макс Мирни се наложиха с лекота над хърватско-финландския тандем Марин Драганя и Хенри Континен.

23-годишният Димитров и 37-годишният Мирни стигнаха до успех с 6:1, 6:3 само за 51 минути. Българинът и беларусинът записаха пет аса, загубиха девет точки след вкаран първи сервис и едва две след втори. Те спасиха два от трите шанс за пробив, които се откриха пред съперниците им, и в същото време реализираха пет пробива от шест възможности.

В спор за място на четвъртфиналите българинът и беларусинът, който е действащият олимпийски шампион на смесени двойки, ще се изправят срещу най-силния тандем в мъжкия тенис – близнаците Боб и Майк Брайън.

Днешният мач беше първи за Димитров на червени кортове през 2015 г. Във вторник българинът ще започне и участието си на сингъл в Монте Карло. В първия кръг той ще се изправи срещу бившия член на топ 10 Фернандо Вердаско от Испания.

mediapool.bg