Кламер БГ - Новини: Григор Димитров започна новия сезон с победа

Григор Димитров започна новия сезон с победа

Спорт

|
Пон, 31 Дек 2018г. 15:57ч.
Григор Димитров започна новия сезон с победа

Българският тенисист Григор Димитров започна новия сезон с победа, след като предишният не бе много успешен за него. Той победи японеца Йошихито Нишиока с 6:3, 6:4 и се класира за втория кръг на турнира от категория АТП 250 в Бризбейн.

Във втория кръг Димитров ще се изправи срещу австралиеца Джон Милман.

"Всяка година е ново начало. Винаги е хубаво да започнеш добре, да запишеш добри резултати на старта. Първият мач не е лесен, все още сме 2018 г. Трябва да си готов да преодоляваш всяко препятствие, което се появи на пътя ти. Мисля, че нямам поводи да съм недоволен, хубава победа. Единственият начин да си върнеш позициите, е да печелиш мачове. Когато го правиш, трупаш и повече самочувствие", каза Димитров след мача. Той добави, че "в екипа сме уверени и настроени оптимистично".

"Да имаш в щаба си Андре Агаси е много ценно. Връзката ни е специална и се надявам нещата да продължат да се развиват позитивно. Свързва ни приятелство, братство. Той помага много с работата на корта, но предлага и един по-различен поглед. Двамата с Дани Валверду са чудесен тандем, трябва да бъда изключително доволен, че зад мен има двама толкова големи специалисти", коментира Димитров.

mediapool.bg