Кламер БГ - Новини: Григор Димитров записа трета поредна загуба този път на старта в Стокхолм

Григор Димитров записа трета поредна загуба този път на старта в Стокхолм

Спорт

|
Четв, 17 Окт 2019г. 10:00ч.
Григор Димитров записа трета поредна загуба този път на старта в Стокхолм

Григор Димитров записа третата си поредна загуба този път на старта на турнира в Стокхолм, където спечели първата си АТП титла преди шест години.

Сега българинът отстъпи пред световния №50 Сам Куери с 1:2 сета в отделните части - 7:6(3), 3:6, 6:7(1).

Поражението му беше почти идентично на това от Александър Бублик на четвъртфиналите в китайския град Ченду в края на миналия месец.

Тогава Димитров отново не се противопостави на висок играч с много силен сервис и загуби с финален тайбрек.

Сега Григор допусна рязък срив в средата на втория сет. Вдигна се за третия, но отново бе твърде неубедителен в решителния 13-и финален гейм.

Куери игра на обичайното си ниво и вкара 25 аса срещу девет за българина. И на двамата първият сервис бе под 70%.

Общо взето статистиките им бяха почти еднакви в хода мача с изключение на асовете, които измъкваха Куери в решителните моменти.

Той много често се оказваше изоставащ в своите подавания, но с асове обръщаше срещата в своя полза.

В първия сет Куери стигна до единствената точка за пробив, а в тайбрека Григор изпусна аванс от 6:2. Пет сетбола отидоха в канала, но за щастие шестият бе реализиран.

Във втория сет се затвърдиха колебанията на българина, който допусна пробив на нула за 2:4. Връщане назад нямаше и убедително американецът изравни частите.

В третата Григор Димитров заигра много по-добре и направи няколко фантастични точки. При 4:4 по страхотен начин спаси точка за пробив и мачът отново влезе в тайбрек. Там проблемите на българина си проличаха и той изостана с 0:5, точно както срещу Бублик. Куери изпусна два мачбола, но в крайна сметка спечели мача и продължава във втория кръг.

Това е първа победа на американеца срещу българина след три загуби.

Последният шанс за Григор Димитров отново да направи нещо запомнящо се до края на годината е Мастърса в Париж, който започва на 28 октомври.

mediapool.bg