Кламер БГ - Новини: Граничният пункт "Кулата – Промахон" отново е затворен за камиони

Граничният пункт "Кулата – Промахон" отново е затворен за камиони

Балкани

|
Четв, 11 Фев 2016г. 08:10ч.
Граничният пункт "Кулата – Промахон" отново е затворен за камиони

Най-големият контролно-пропускателен пункт на българо-гръцката граница "Кулата – Промахон" отново е затворен за ТИР-ове, въпреки договорения с протестиращите гръцки фермери режим за преминаване на автомобили.

Очаква се блокадата за камиони да остане в сила поне до 11.00 часа в четвъртък. През пунктовете "Илинден – Ексохи" и "Петко войвода – Орменион" от вчера се пропускат всички коли. Пунктовете "Маказа", "Златоград" и "Ивайловград" работят нормално засега.

Премиерът Алексис Ципрас изрази готовност за диалог с протестиращите. Фермерите обаче отказват преговори и искат оттегляне на промените в пенсионната и данъчната система. Недоволните подготвят протести пред парламента в Атина в петък, където ще участват земеделци от цялата страна.

Междувременно в България пристигна европейският комисар по миграция, вътрешните работи и гражданството Димитрис Аврамопулос, като се очаква една от темите, обсъждани по време на посещението му да бъдат именно блокадите по границата ни с Гърция.

Освен това той ще посети граничната зона, за която отговаря Регионалната дирекция "Гранична полиция" в Елхово, за да се запознае лично с мерките, които България прилага за охрана на външната граница на ЕС.

mediapool.bg