Кламер БГ - Новини: Граничари спряха опит за нелегален износ на маски

Граничари спряха опит за нелегален износ на маски

България

|
Вт, 10 Март 2020г. 14:18ч.
Граничари спряха опит за нелегален износ на маски

Граничари са предотвратили първи опит за нелегален износ на медицински маски от България след като властите забраниха износа им заради дефицита на фона на разпространението на коронавируса. Това съобщи премиерът Бойко Борисов по време на заседанието на правителството във вторник.

Борисов информира, че снощи граничарите са предотвратили първи опит за незаконен износ от България на 7500 маски и нареди да има максимално затягане на контрола по границите.

Той съобщи още, че днес се чакат маските и защитните облекла от Турция, като се очаква два тира да пристигнат довечера. Това е един жест на приятелство от страна на Турция към България, защото имат забрана за износ, изтъкна Борисов.

Той съобщи още, че днес МЗ ще изкупи всички налични маски, за да се раздадат на служителите, и заяви, че не иска да спират работа нито земеделските, нито социалните служби.

Няма смисъл от истерия, всичко това го правим, за да може хората максимално да са спокойни, заяви Борисов.

Борисов изрази надежда от днес - най-късно от утре, да започне българското производство на защитни облекла за медиците. Той напомни, че сега тези изделия се тестват.

mediapool.bg