Кламер БГ - Новини: Овладян е пожарът на скрап на пристанище Бургас

Овладян е пожарът на скрап на пристанище Бургас

България

|
Четв, 22 Дек 2022г. 14:36ч.
Овладян е пожарът на скрап на пристанище Бургас

Снимка: БНТ

Избухналият в четвъртък пожар на купчини скрап на терминал Пристанище Запад в Бургас е овладян. Няма пострадали хора, сгради, товари и механизация. Няма опасност и за съседните жилищни квартали от обгазяване, съобщиха от пресслужбата на пристанището.

Огънят е забелязан около 5 часа сутринта от служители на "Български морски флот Порт Бургас" и са подали сигнал до "Пожарна безопасност и защита на населението". 15 минути по-късно на мястото на инцидента вече е имало две противопожарни коли. Минути по-късно са пристигнали още две. В гасенето са се включили и пожарната кола и други съоръжения за противопожарна защита, собственост на "БМФ Порт Бургас".

Огънят е напълно овладян и няма никакъв риск за хора, сгради и механизация. Четири багера разстилат обгорената скрап, която се обработва с вода, с цел пълното потушаване на пожара. Пушекът, който е забелян над мястото на пожара, не е вследствие на обгазяване, а на изпарения от обливането с вода на тлеещите остатъци, посочиха от пресслужбата на пристанището.

Концесионерът на пристанищния терминал уверява служителите си и гражданите на Бургас,

че ще продължи отговорно да се отнася към ангажиментите си за безопасност на труд на територията на пристанището, както и пълна безопасност на всички жители на морския град.

mediapool.bg